Sociaal-Juridisch

RSZ wijzigt opnieuw standpunt over alternerend leren en studentenarbeid tijdens zomermaanden

By 24 juni 2019No Comments

Vanaf 1 juli 2017 was het onder bepaalde voorwaarden toegelaten om studentenarbeid te verrichten voor studenten in een stelsel van alternerend leren. Het KB van 10/07/2017 heeft het verbod op een studentenovereenkomst voor jongeren met een alternerende leerovereenkomst immers opgeheven.

Dankzij een nuancering in de administratieve instructies van de RSZ in het 2e kwartaal van 2018 kon een student in een stelsel van alternerend leren tijdens de zomermaanden (juli en augustus) via een studentenovereenkomst werken bij zijn stagegever

Vanaf het 1e kwartaal van 2019 had de RSZ  de voorwaarden voor studentenarbeid en alternerend leren opnieuw verstrengd op vraag van de NAR. De uitzondering waarbij men tijdens de zomermaanden als student mocht werken  bij de werkgever waarbij men de praktische opleiding volgt, werd immers geschrapt. Het gevolg hiervan was dat het niet langer mogelijk was om als student te werken tijdens de maanden juli en augustus bij de stagegever.

De RSZ heeft het standpunt m.b.t. alternerend leren en studentenarbeid in de tussentijdse instructies van 12.06.2019 opnieuw versoepeld op vraag van de Minister van Werk. Bijgevolg mag een student in een stelsel van alternerend leren tijdens de zomermaanden (juli en augustus) toch via een studentenovereenkomst werken bij zijn stagegever

 

Bron: Tussentijdse instructies RSZ van 12/06/2019.

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.