Discovery Day Meetup

28 november 2019   |   17u30 – 22u00  |   Hasselt

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is opgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Wij delen onze kennis en ervaring graag en zijn nieuwsgierig naar suggesties en ideeën van anderen. Daarom is tijdens de Discovery Day Meetup iedereen welkom op Corda Campus om te luisteren naar wat we tijdens de Discovery Days hebben ontdekt.

Na de presentaties is er ruimte om vragen te stellen, tips te geven en in discussie te gaan met de aanwezige Pratorians.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens een Discovery Day aan bod komen, zijn heel divers.
De topics van november worden binnen enkele weken bekend gemaakt!

Tijdens de vorige edities kwamen o.a. volgende topics aan bod:

Cumul.io

Met Cumul.io kunnen we gebruiksvriendelijke dashboards bouwen gebaseerd op onze verschillende databronnen. Prato zou Cumul.io kunnen gebruiken voor operationele dashboards of dashboards voor klanten. Tijdens de Discovery Day gaan we kijken of we het hele verhaal end-to-end aan de praat krijgen (plugin connector schrijven, dashboard maken, integreren).

Hack your day

Bij Prato zijn we fan van shortcuts en quality of life oplossingen. Daarom inventariseren we waar we als developers elke dag veel tijd in steken. Tijd die we beter kunnen besteden, bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van software. Die tijdrovende dingen gaan we, tijdens de Discovery Day, proberen simpeler te maken en waar mogelijk te automatiseren.

Scaling Azure Web Apps

Je kan Azure Web Apps horizontaal (meer machines) of verticaal (krachtigere machines) laten scalen op basis van een aantal parameters. Voor ons volstaan de standaard bruikbare parameters niet. Om te scalen zoals wij dat willen, moet je de daarvoor bedoelde API gebruiken. Bedoeling van deze Discovery Day is te experimenteren met die API en een voorbeeld uit te werken waar we op verder kunnen bouwen.

Actionable communications

Prato vernieuwt samen met Scriptura zijn documentgeneratie. We doen dat met Xribe, de SaaS oplossing van Unified Post. Een paar mensen van Scriptura gaan samen met ons werken aan actionable communications.

Schrijf je nu in

Datum: 28 november 2019
Locatie: Prato – Corda Campus Hasselt
Wanneer: 17u30 – 22u

Programma

  • 17u30: Onthaal met broodjes
  • 18u30: Discovery Day presentaties
  • 20u00: Drink met mogelijkheid om kennis en ervaring verder uit te wisselen

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan voor 25 november gratis in voor dit event. Een paar dagen voor het event ontvang je nog een bevestigingsmail met verdere informatie.

Ben je ingeschreven maar kun je op het laatste moment toch niet komen? Afmelden kan tot 25 november!