Discovery Day Meetup

11 juni 2019   |   17u30 – 22u00  |   Hasselt

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is vastgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Tot nu toe presenteerden de teams hun ontdekkingen enkel aan collega’s, die dan met feedback en aanvullende ideeën kwamen. Maar Prato deelt inzichten graag met anderen en staat open voor suggesties.

Daarom is bij de volgende Discovery Day presentatie op 11 juni iedereen welkom op Corda Campus om te horen wat we hebben ontdekt en daarover in discussie te gaan.

Onderwerpen

De onderwerpen die aan bod komen, zijn heel divers:

Cumul.io

Met Cumul.io kunnen we gebruiksvriendelijke dashboards bouwen gebaseerd op onze verschillende databronnen. Prato zou Cumul.io kunnen gebruiken voor operationele dashboards of dashboards voor klanten. Tijdens de Discovery Day gaan we kijken of we het hele verhaal end-to-end aan de praat krijgen (plugin connector schrijven, dashboard maken, integreren).

Hack your day

Bij Prato zijn we fan van shortcuts en quality of life oplossingen. Daarom inventariseren we waar we als developers elke dag veel tijd in steken. Tijd die we beter kunnen besteden, bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van software. Die tijdrovende dingen gaan we, tijdens de Discovery Day, proberen simpeler te maken en waar mogelijk te automatiseren.

Scaling Azure Web Apps

Je kan Azure Web Apps horizontaal (meer machines) of verticaal (krachtigere machines) laten scalen op basis van een aantal parameters. Voor ons volstaan de standaard bruikbare parameters niet. Om te scalen zoals wij dat willen, moet je de daarvoor bedoelde API gebruiken. Bedoeling van deze Discovery Day is te experimenteren met die API en een voorbeeld uit te werken waar we op verder kunnen bouwen.

Actionable communications

Prato vernieuwt samen met Scriptura zijn documentgeneratie. We doen dat met Xribe, de SaaS oplossing van Unified Post. Een paar mensen van Scriptura gaan samen met ons werken aan actionable communications.

Schrijf je nu in

Datum: 11 juni 2019
Locatie: Prato – Corda Campus Hasselt
Wanneer: 17u30 – 22u

Programma

  • 17u30: Onthaal met broodjes
  • 18u30: Discovery Day presentaties
  • 20u00: Drink met mogelijkheid om kennis en ervaring verder uit te wisselen

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan voor 7 juni gratis in voor dit event. Een paar dagen voor het event ontvang je nog een bevestigingsmail met verdere informatie.

Ben je ingeschreven maar kun je op het laatste moment toch niet komen? Afmelden kan tot 7 juni!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.